Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Tanden bleken hoeft per definitie niet slecht voor het gebit te zijn. Tenzij er schadelijke bleekmiddelen zoals waterstofperoxide of chloor worden gebruikt. Daarom zijn mensen sceptisch en vragen zich af of het bleken van hun gebit niet slecht is voor tanden en kiezen. Wij leggen je graag uit hoe dat zit.
Een stukje gebit bleek geschiedenis
Al vanaf de 19e eeuw probeert men hun tanden en kiezen te bleken. Door de jaren heen zijn hiervoor allerlei technieken en middeltjes uitgeprobeerd, die niet allemaal even goed waren voor het gebit. Inmiddels zijn er tal van wetenschappelijke onderzoeken geweest naar de risico’s van gebit bleken, waardoor we er een stuk wijzer over zijn geworden.
Waarom laten mensen hun gebit bleken?
Al eeuwenlang zijn wittere tanden een schoonheidsideaal. Een wit gebit ziet er verzorgder uit dan gele tanden, waardoor veel mensen witte tanden willen hebben. Echter kan een gebit door de jaren heen verkleuren, door zowel interne als externe omstandigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voeding en roken. Om toch (weer) wittere tanden te kunnen hebben, kiezen veel mensen ervoor om hun gebit te laten bleken.
Maar is tanden bleken nu slecht?
Tanden bleken hoeft per definitie niet slecht voor het gebit te zijn. Echter kan dat het wel zijn als ervoor schadelijke bleekmiddelen zoals waterstofperoxide of chloor worden gebruikt. Door waterstofperoxide kan de wortel van de tand van buitenaf worden afgebroken. Dit is zeer moeilijk weer te herstellen. Daarom raden wetenschappers af om bij het bleken van tanden een hoog gehalte waterstofperoxide te gebruiken. Echter kan waterstofperoxide wel veilig in een laag percentage worden gebruikt. Ook dan is het nog steeds een effectief bleekmiddel voor het bleken van een gebit.

De een heeft gelere tanden dan de ander. Maar hoe ontstaan verkleurde tanden? Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat tanden verkleuren. In dit blog leggen we je dat graag uit.
Externe en interne oorzaken voor verkleurde tanden
Als we kijken naar het verkleuren van tanden, kunnen we de verkleuringen in twee groepen plaatsen. Zo zijn er interne en externe oorzaken.
Interne oorzaken verkleurde tanden
Interne verkleuringen van de tanden gebeurt vanuit het lichaam. Zo kunnen er verkleuringen in het tandglazuur of tandbeen ontstaan door bijvoorbeeld erfelijkheid, ouderdom, een aandoening van de alvleesklier of medicatie. Ook de staat van de tanden, bijvoorbeeld of er een barstje in zit, zijn interne oorzaken van verkleuringen.
1. Verkleuring door erfelijkheid
Tanden bestaan uit tandbeen en tandglazuur. De dikte van het tandbeen en tandglazuur zijn erfelijk bepaald. De dikte van het tandbeen bepaalt hoe wit je tanden zijn. Glazuur is het beschermlaagje wat om de tanden heen zit. Hoe dikker het glazuur is, hoe beter het tandbeen zijn witte kleur kan behouden. Dit is de reden dat de een van nature wittere tanden heeft dan de ander. Je genen hebben ook grote invloed op hoe snel je tanden door de jaren heen zullen verkleuren.
2. Verkleurde tanden door ouderdom
Door de jaren heen slijten tanden en zal het tandglazuur steeds meer verdwijnen. Hierdoor zullen je tanden door de jaren heen geler worden. Dit is een heel natuurlijk proces wat niet kan worden tegengegaan. Het kan natuurlijk wel worden verbloemd door bijvoorbeeld je tanden te laten bleken.
3. Medicatie tast de kleur aan
Verschillende medicijnen waarin kleurstoffen zitten, kunnen de tanden verkleuren. Dit is vooral ten sprake wanneer jonge kinderen medicijnen innemen.
4. Pas op voor barstjes in tanden
In tanden kunnen barstjes ontstaan door bijvoorbeeld een val. Er kunnen zelfs ook barstjes ontstaan als iemand veel knarst met zijn tanden. Heb je daar last van? Probeer dit dan zo min mogelijk te doen.
Externe verkleuring van tanden
Externe verkleuringen zijn verkleuringen die komen door invloeden van buitenaf. Deze verkleuringen vinden vooral aan de oppervlakte van de tanden en kiezen plaats. Externe verkleuringen zijn verkleuringen die bijvoorbeeld komen door voeding en roken.
1. Letten op bij de volgende voedingsmiddelen
Het helpt al enorm om te letten op wat je eet en drinkt. Sommige drankjes en etenswaren kunnen namelijk je tanden flink verkleuren. Wil je zo lang mogelijk genieten van stralende witte tanden?
Dan kunt u het beste de volgende voedingsmiddelen laten staan:
• IJs
• Sap
• Azijn
• Thee
• Koffie
• Snoep
• Rode wijn
• Augurken
• Rode bieten
• Energy drankjes
• Koolzuurhoudende drankjes
• Rode en donkere sausjes zoals ketchup en sojasaus
Natuurlijk zeggen wij nu niet dat je nooit meer een van bovenstaande voedingsmiddelen mag nuttigen. Wanneer je echter wel zo min mogelijk je tanden wilt laten verkleuren, is het een goed idee om voedingsmiddelen uit dit rijtje niet met regelmaat te nuttigen.
2. Gele tanden door het roken
Roken is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar tast ook je tanden en kiezen aan. Daarnaast kan roken zelfs vullingen laten verkleuren. Bovendien kunnen door roken ontstekingen in je tandvlees ontstaan. Door zo’n ontsteking kan er weer tandplak tussen je tanden ophopen, waardoor je tanden verkleuren. Daarnaast kunnen zulke ontstekingen voor nog meer nare dingen zorgen in je gebit en zelfs in het kaakbot, waardoor het eigenlijk toch echt het beste is om die sigaretten te laten liggen.
3. Overige factoren voor verkleuring
Naast bovengenoemde oorzaken, zijn er ook andere factoren waardoor je tanden kunnen verkleuren. Zo kun je door tandsteen een grijsgele gloed over je tanden krijgen. Tandplak geeft je tanden ook een gele gloed. Tandsteen en tandplak kunnen ontstaan door het slecht onderhouden van het gebit.

Dat ligt aan het materiaal van de vulling en hoelang je die al hebt.
Bij de meeste gaat alle aanslag van de afgelopen jaren er wel af.
Veel klanten bij wie het niet mee kleurt laten zich toch bleken en vragen dan later aan de tandarts om de vullingen en kronen dezelfde kleur te maken als de rest van het gebit.
Mensen met een vulling raden wij altijd aan de goedkoopste behandeling te kiezen, om op die manier te zien wat bij jouw vulling het effect is.

We hebben duizenden positieve recensies maar garanties kunnen wij niet geven. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Ieder persoon is anders.
De Hollywood VIP is een prima behandeling voor starters.
Desondanks kan iemand alsnog een aanvullende behandeling nodig hebben om het gewenste resultaat te behalen.
Hoe wit jouw tanden worden is van enorm veel factoren afhankelijk; wat eet je? Wat drink je? Wat is jouw genetische aanleg? Is het een intrinsieke of extrinsieke verkleuring? Hoe verzorg je je mond? Hoe heb je jouw mond verzorgd?
Daarnaast is het van groot dat je jouw tanden laat polijsten voor de behandeling. Dit maakt de tanden enorm glad en verwijdert matige tandplak. Doe dit bij witgebit voor slechts een paar euro!
Mensen denken vaak dat bleken de tanden “witter” maakt, maar dit is een misvatting. Bleken onttrekt kleurstof uit de tand die in de loop van de jaren is opgebouwd door o.a. roken, kleurstofhoudende dranken en bepaald voedsel en maakt je tanden dus lichter.
In feite worden door bleken de tanden terug gekleurd naar de basiskleur welke je ooit had (denk terug aan de tijd dat je een jaar of tien was)

Neen, een tand dat ontzenuwd is is een tand dat dood is, die heeft geen poriën dat we kunnen open zetten dus die gaat niet mee bleken.

Nee, zolang je gebit in goede staat is, is er geen sprake van gevoeligheid. Als het tandvlees ontstoken of geïrriteerd is, zou er wel een lichte gevoeligheid kunnen ontstaan.

Dit kan alleen cash ter plaatse.
Wij doen geen online betalingen

Pas sinds 1 november 2012 zijn er Europese regels opgesteld waarin staat omschreven dat niet iedereen meer met een hoog gehalte waterstofperoxide mag bleken. Voor 1 november 2012 waren daar geen duidelijke regels over. Sinds deze regels er zijn, mogen alleen nog tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) met een hoog gehalte van dit bleekmiddel tanden bleken. Sindsdien is er ook aan het percentage dat mag worden gebruikt een grens gesteld. Zo mag door tandartsen en mondhygiënisten per behandeling 6% peroxide worden gebruikt. Andere mensen, zoals schoonheidsspecialisten, mogen met nog maar 0,1% peroxide werken. Om te voorkomen dat onbevoegde mensen zelf met een te hoog percentage peroxide aan de slag gaan, mogen in de winkel geen producten meer aan consumenten worden verkocht waar meer dan 0,1% peroxide in zit.
Wil je geen risico lopen bij het tanden bleken?
Kies dan voor De Tandenbleker Belgie, want wij bleken je gebit alleen maar met de 100% veilige NON-Peroxide bleekgel. Deze bleekgel bevat geen waterstofperoxide en bestaat alleen maar uit natuurlijke ingrediënten. Hierdoor heeft het bleken van je gebit bij ons geen nare gevolgen voor je tanden en kiezen. Bovendien is een behandeling bij De Tandenbleker Belgie geheel pijnloos en wordt elke behandeling door bevoegd personeel uitgevoerd.

Dit is normaal, veel mensen hebben hier last. Er is echter geen reden voor paniek. Deze vlekjes verdwijnen altijd binnen 1 a 2 dagen na de behandeling.

Er is nooit bewezen dat het slecht zou zijn voor een ongeboren kind. Tot op heden hebben wij er ook geen slechte ervaringen mee. Echter blijft dit altijd op eigen risico.

Nee, dit wordt niet aangeraden. Mocht je het wel besluiten geef dit dan zeker aan ons door.

Sommige aanbieders doen vaak alsof je voor een paar honderd euro een aantal jaar wit kan blijven.
De realiteit is echter dat de mens de hele dag eet en drinkt en de tanden op die manier blootstelt aan enorm veel vervuiling.
Het is dan ook een utopie om te denken dat zoiets kan. Het echte verhaal is dat je het bij moet houden om de tanden fris en wit te houden.

Nee dat is niet mogelijk, we gaan hierbij uit van gemiddeldes. Bij de ene persoon pakt het nog beter en witter uit. Bij de andere persoon is dit minder het geval. Het gaat hier om indicatie.

Polijsten is je tanden schoonmaken, het is een soort scrub voor je tanden zodat je wit beter intrekt wij raden dit zeker aan om voor de behandeling te doen het kost je €10 maar helpt je resultaat sneller doen intrekken als ook dat het langer blijft.

We adviseren om na de behandeling de eerste 2 a 3 uur niets te eten of te drinken, behalve water. Daarna kun je het meeste wel weer eten en drinken.
Uitgezonderd zijn consumpties die extreem veel kleurstoffen bevatten, zoals aardbeien, kersen, koffie, thee, rode wijn, cola, rode kool en tomaten ketchup.
Ook zuurhoudende producten zoals citrusvruchten en koolzuurhoudende dranken worden met klem afgeraden, vooral energiedrankjes.
Dit geldt voor de rest van de dag. Daarnaast is het beter om op de dag waarop de behandeling heeft plaatsgevonden nog niet te roken. Na 24 uur kan je alles weer eten, drinken en eventueel ook weer roken.

De ingrediënten van de gel zijn: hydrated silica, benzoate sodium, sodium lauryl, sulfate, flavor, deionized water, sodium carboximethylcellulose, sorbitol, xanthan gum, sodium fluoride, sodium sacharin, glycerine.